Granulės
Norint paruošti gardžiai rūkytą maistą yra svarbu kuo daugiau eksperimentuoti. Kuo daugiau įvairiausių rūkymo būdų išbandysite, tuo daugiau galimybių, jog rasite tą, kuriuo skaniausiai paruošite maisto produktus ir patiekalus. Gardžiam rūkyto produkto skoniui išgauti granulės tikrai ne pats dažniausias pasirinkimas. Tačiau tie, kurie išbando, tikrai nenusivilia. Maisto rūkymas, naudojant granules, yra paprastas, todėl kiekvienas gali išbandyti ir mėgautis gardžiai parūkytu maistu.
Jei nusprendėte pasirinkti granules, labai svarbu, jog išsirinktumėte reikiamą prekę. Granulės gali būti pagamintos iš įvairių medžių, todėl ne visiems maisto produktams tiks. Jos suteikia skirtingą skonį ir aromatą, todėl geriau rinktis apžvelgus kiekvieną granulių rūšį:
Alksnio granulės puikus pasirinkimas jautienos, kiaulienos, žuvies rūkymui. Švelnus alksnio dūmas pagardins šių maisto produktų skonį ir suteiks ypatingą aromatą.
Ąžuolo granulės puikiai tinka jautienos ir žuvies patiekalams.
Hikorijos granulės padės gardžiai parūkyti jautieną, vištieną, kiaulieną.
Klevo granulės paruoš skaniai rūkytą jautieną, kiaulieną, žuvį.
Meskito granulės pagardins jautieną, kiaulieną, žuvį, avieną, daržoves.
Obels granulės suteiks gerą skonį vištienai, jautienai ir žuviai.
Pekano kietmedžio granulės suteikia saldų, tačiau tuo pačiu aštrų poskonį. Jos puikiai tinka su vištiena, kiauliena ir daržovėmis.
Vyšnios dūmų skonis yra saldus, todėl šios granulės geriausiai dera su elniena ir jautiena.
Prieš pirkdami granules, būtinai pagalvokite, ką norite rūkyti. Jei rūkysite daugiau nei kelis skirtingus produktus, pasirinkite granules, kurios derės su visais produktais. Pagalvokite ne tik apie tai, ką norite gaminti, bet ir apie skonį. Kai kurios granulės gali suteikti rūkytam maistui saldesnį skonį, kitos - aštresnį. Jei nebijote eksperimentuoti, pasirinkite kelias granulių pakuotes ir kiekvieną kartą pajuskite vis kitokį rūkyto produkto skonį.
Granulės yra puikus variantas ne tik dėl to, jog suteiks gardų skonį Jūsų rūkytam produktui, bet ir dėl patogaus naudojimo. Granules galima berti tiesiai ant žarijų arba galima pasirinkti specialų cilindrą, kuris yra naudojamas rūkymui. Rūkymo metu svarbu uždaryti dangtį, jog produktai įgautų kuo daugiau skonio ir tamsaus atspalvio.
Jei norite gardžiai rūkyti maistą, granulės tikrai geras pasirinkimas. Jos ne tik nebrangios, bet ir naudoti jas itin paprasta. Pasirinkus granules, galima išmėginti įvairiausius derinius. Galite mėginti tą patį produktą rūkyti vis su kitomis granulėmis ir tokiu būdu atrasti patį gardžiausią skonį. Granulės suteiks maistui ne tik gardų skonį, bet ir ypatingą aromatą, kuris sužadins kiekvieno apetitą.